Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Snorregården sørger Tina, vores køkkenansvarlige, hver dag for lækker, økologisk og varieret mad til børnene. Vi har fokus på det bæredygtige og klimavenlige måltid og forsøger derfor at skære ned på vores kødforbrug, og i stedet spiser vi masser af fisk, bælgfrugter og grøntsager.

Vi tilbyder morgenmad, formiddags, frokost, eftermiddagsmad og sen eftermiddagssnack. Tina laver hver uge en menuplan, som uploades på Aula.

Vi har en flot mad-væg lige ved køkkenet, hvor der hver uge hænges en menuplan op. Her er også billeder af en masse forskellige madvarer, så man som barn og forælder kan tale om de råvarer, vi bruger. Vi har en QR-kode, som man som forælder kan scanne hver dag. Her vil der måske dukke en film op af korn, der høstes (hvis vi har fået mad med korn), fisk ,der svømmer (hvis vi har fået fisk) eller jordbær, der syltes (hvis køkkendamen har syltet) osv.

Alt sammen har til formål at give børnene en bred viden om det vi spiser.

På måltids-væggen findes der i øvrigt også vores principper for det pædagogiske måltid og vores mad- og måltidspædagogik.

Det pædagogiske måltid

Vi har igennem en periode samarbejdet med Meyers Madhus, og har dermed udviklet vores egne principper for det pædagogiske måltid.

Grundlæggende handler det om, at måltidet skal være en tryg, rar og god oplevelse for alle at være en del, men det er også principper som, at børnene selv må vælge, hvad der er på tallerkenen og hvornår de vil spise hvad, og at børnene guides i at øse mad op, hælde vand op og sende mad rundt samt guides i brugen af gafler/knive/skeer.

Sukkerpolitik 

I Snorregården ønsker vi ikke en stram politik, som kan være vanskelig at efterleve i alle 
sammenhænge.

Derfor har vi besluttet, at sukker bruges velovervejet i køkkenet som krydderi i forbindelse med tilsmagning eller i syltning. Der serveres ikke sukker til morgenmaden, og der bruges ikke sukkerholdigt pålæg som chokolade og syltetøj. Sødet saftevand serveres kun ved helt særlige traditionsbundne lejligheder som sommerfest og julefest.

I forbindelse med uddeling til fødselsdage opfordrer vi til, at man som forælder rådgiver sig hos det pædagogiske personale i forhold til, hvad der kan medbringes.

Det er ikke tilladt at medbringe slik, is, kage eller chips. I stedet anbefaler vi sundere alternativer som for eksempel: Frugtspyd eller frugt i portionsanrettet papbæger, figenstænger, pizzasnegle, pølsehorn eller fødselsdagsboller.