Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Traditioner

I Snorregården har vi forskellige traditioner gennem året, hvor vi gør noget særligt ud af hverdagen. 

Fastelavn: 

Fastelavn er en del af den danske kulturarv, og vi ønsker i Snorregården, at give børnene et kendskab til de traditioner og skikke som ligger bag traditionen. Vores fokus for fastelavn er, at det skal være en god begivenhed for børnene, og derfor går vi meget op i at vurdere det enkelte barns overskud og lyst til deltagelse på dagen, ligesom det er frivilligt om børnene vil være udklædte.

Forud for fastelavn pynter vi fastelavnsris, laver masker, synger fastelavnssange og eksperimenter med udklædning og rollelege. På selve dagen klæder dem, der vil, sig ud, og vi slår "katten af pose" og spiser fastelavnsboller. 

Påske: 

Til påske maler vi påskeæg, klipper påskekyllinger og finder vintergætter. 

Plantedag:

I maj har vi vores årlige plantedag med forældrene. Om morgenen medbringer børnene hver en plante. Vi bruger dagen på at tale om de forskellige planter. Hvad er det for nogle planter og hvordan skal de passes? Når forældrene kommer om eftermiddagen, sætter de planten i jorden sammen med barnet i vores plantekasser på legepladsen. Herefter passer børnene planterne sammen med det pædagogiske personale. 

Snorregårdens fødselsdag

Den 29. august har Snorregården fødselsdag, og det skal selvfølgelig fejres! Om formiddagen synger vi fødselsdagssang på legepladsen og vores køkkenansvarlige har lavet lidt fødselsdagslækkerier. Om eftermiddagen hygger vi og spiser fødselsdagsboller. 

Lygtefest

I oktober har vi lygtefest. Her medbringer hvert barn et syltetøjsglas, som de sammen med det pædagogiske personale pynter med papir. Når barnet bliver hentet, kan det sammen med sine forældre sætte et lys i lygten og hænge eller stille det på vores legeplads.

Jul 

Til december spreder julemagien sig, og vi synger julesange og julehygger, og der er julefrokost for børnene på stuerne. 

Den første onsdag i december inviterer vi forældrene til "Jul i Snorregården". Vi byder på æbleskiver, saftevand og te og kaffe og hygger på stuerne med juleklip. Efterfølgende kan man hænge sit hjemmeklippede julepynt på vores fine juletræ i fællesrummet.