Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Forældresamarbejde

I Snorregården vægter vi et godt og trygt forældresamarbejde, og vi har fokus på at møde alle med respekt og forståelse for den enkelte familie. Vi tilstræber os at have en god og ordentlig dialog, og åbenhed er et nøgleord i vores samarbejde. Det skal føles trygt at komme til os med stort som småt.

Et forældrepar har skrevet følgende om Snorregården:

"Vi oplever det trygt og godt at være forældre i Snorregården. Huset ligger roligt og udenfor larm og trafik. Det er en lys, hyggelig og rolig verden at komme ind i om morgenen med lyse varme lokaler, venlige og omsorgsfulde voksne, der møder børnene i børnehøjde. Dagen er tilrettet netop efter børnene og deres behov og det at stedet er stort, giver mulighed for at skabe grupper for individuelle behov. Det er vidunderligt at han får frisklavet god mad hver dag og legepladsen og terrasserne, der løber langs med huset, er grønne og med bakker og stier og små rum i haven, væk fra vejene, som skaber en stemning af hyggelig fred både udenfor og som udsigt indefra. Legepladsen er oversigtlig så børnene hele tiden kan ses samtidig med at der er plads til dem... Vi er simpelthen så glade for at vores søn er dumpet ned i dette åndehul af venlighed, høj pædagogisk kompetence og vidunderlige omgivelser i København."

Aula

Aula er vores primære kommunikationskanal og en vigtig del af samarbejdet med jer. Har I brug for hjælp til at komme i gang med Aula, vil det pædagogiske personale meget gerne hjælpe jer i gang. 

Det er på Aula, at vi deler praktiske informationer og sender invitationer til arrangementer ud, og hvor I indtaster "komme og gå"-tider og indmelder ferie og sygdom. Det er vigtigt, at I husker dette, så vi altid ved, hvor mange børn vi bliver - det gør det nemlig meget nemmere for os at planlægge nogle gode dage for de børn, som er i huset.

Det er også på Aula, at vi deler ugeplaner og billeder og historier fra hverdagen i Snorregården, så I kan følge med i, hvad jeres børn laver. Hver gruppe udsender fotos og dagbog på daglig basis. 

En gang om måneden sender vores pædagogiske leder Ditte også et nyhedsbrev ud. Nyhedsbrevet er med til at skabe en gennemsigtighed i alt, hvad vi laver, og sikrer, at I som forældre er informeret om, hvad der sker i huset. Her deler Ditte information om alt fra lukkedage, ferieplanlægning og personalesituationen til information om nye pædagogiske tiltag og aktiviteter og kommende begivenheder. 

Forældresamtaler og forældremøder

I løbet af den tid jeres barn går i vuggestue har vi forskellige samtaler om jeres barns trivsel og udvikling. To-tre uger efter opstart inviterer vi jer til en statussamtale, hvor vi taler om, hvordan den første tid i Snorregården er gået. Vi tilbyder endnu en samtale, når der er gået tre-fire måneder. Derudover tilbyder vi en afsluttende samtale, når jeres barn skal videre til børnehave. 

Vi er altid tilgængelige for en snak, så hvis der er noget, I bekymrer jer om eller gerne vil have, vi  taler om, så tag fat på os - så finder vi et tidspunkt. Vi vil hellere tage en samtale for meget end for lidt, da vi ved, at det er tætte forældresamarbejde er helt afgørende for jeres børns udvikling og trivsel. 

Vi har forældremøde en gang om året - mødet finder sted i efteråret. 

Forældreråd

I forældrerådet er I med til at diskutere og definere de værdier, som ligger til grund for den pædagogik, der præger de konkrete aktiviteter, som børnene og de voksne er sammen om i Snorregården. I har derfor mulighed for at præge institutionen på mange niveauer. I kommer tæt på dagligdagen i Snorregården og lærer medarbejderne og de andre forældre at kende.

Forældrerådet er sammensat af forældrerepræsentanter, medarbejderrepræsentanter og den pædagogiske leder, og valg til forældrerådet sker en gang årligt på et forældremøde for hele institutionen. Hvis I er interesserede i at deltage i forældrerådsarbejdet, kan I kontakte vores pædagogiske leder og høre mere.

Der er forældrerådsmøde fire gange om året.

Forældrebestyrelse

I Københavns Kommune er alle dagtilbud organiseret i klynger, og hver klynge har en forældrebestyrelse. Forældrebestyrelsen fastsætter principper for klyngens arbejde og for samarbejdet mellem institutionen og hjemmet. Forældrebestyrelsen består af forældrerepræsentanter fra alle enheder i klyngen, personalerepræsentanter og klyngelederen.

Forældrerepræsentanten bliver valgt blandt medlemmerne i institutionens forældreråd. Forældrebestyrelsen holder møder seks gange om året.

Du kan læse mere om, hvordan du som forældre kan få indflydelse på dit barns hverdag her.